×

Menu

Kontakt os
tlf. 60 83 98 89 eller
på mail info@lzk.dk

Kørselsforbud

Et kørselsforbud kan være en alvorlig konsekvens af uansvarlig kørsel, og det er vigtigt at forstå både årsagerne til og processerne omkring et sådant forbud.  I denne artikel vil vi gennemgå, hvad et kørselsforbud er, hvordan man kan få det, og hvordan man forholder sig, hvis man får et kørselsforbud.

Hvad er et kørselsforbud?

Et kørselsforbud betyder, at en person ikke må køre bil, indtil visse betingelser er opfyldt. Det kan ske af flere årsager, men det indebærer altid en periode, hvor føreren skal gennemgå obligatorisk undervisning og bestå både en teori- og køreprøve, før de kan få lov til at køre igen. Ved et kørselsforbud, skal kørekortet afleveres til politiet og bilkørsel er først tilladt igen, når generhvervelse af kørekort er gennemført og en kontrollerende køreprøve er bestået.

Formålet med et kørselsforbud er at forbedre trafiksikkerheden ved at sikre, at førere, som har udvist farlig kørsel, får genopfrisket deres viden og færdigheder.

Hvordan får man et kørselsforbud?

Der er flere situationer, hvor man kan få et kørselsforbud.

De mest almindelige årsager:

  • Spirituskørsel

Spirituskørsel indebærer at køre med en alkoholpromille over den tilladte grænse, hvilket er en alvorlig overtrædelse, da det øger risikoen for ulykker betydeligt.

  • Overskridelse af hastighedsgrænsen

Overskridelse af hastighedsgrænserne kan føre til kørselsforbud, hvis hastighedsoverskridelsen er markant eller gentages flere gange.

  • Farlig kørsel

Farlig kørsel eller såkaldt vanvidskørsel indebærer en aggressiv eller uopmærksom kørsel.

Hvordan forholder jeg mig efter et kørselsforbud?

Hvis du får et kørselsforbud, er der flere trin, du skal følge for at kunne generhverve din førerret.

Efter kørselsforbud skal du:

  • Gennemføre mindst 8 teorilektioner (á 45 minutter) i et teorilokale og 8 kørelektioner (á 45 minutter) hos en kørelærer.
  • Bestå en ny teori- og køreprøve (kontrollerende køreprøve)
  • Betale en bøde

Efter kørselsforbud pga spirituskørsel skal du:

  • Gennemføre et 12 timers kursus i Alkohol, Narko og Trafik (ANT)
  • Bestå en ny teori- og køreprøve (kontrollerende køreprøve)
  • Betale en bøde

Teori- og kørelektionerne er designet til at genopfriske dine færdigheder og viden om færdselsreglerne, så du kan blive en sikker og ansvarlig bilist igen.

Hvad koster en kontrollerende køreprøve? 

Prisen for en kontrollerende køreprøve er 890 kr. (2021). Denne pris inkluderer både den teoretiske og den praktiske del af køreprøven. Du kan bestille den kontrollerende køreprøve gennem kommunen eller via en kørelærer.

Generhvervelse af kørekort

Er du så uheldig at du ligger inde med et kørselsforbud eller får et, kan du generhverve dit kørekort hos os. Hos LZ Køreskole tilbyder vi omfattende hjælp til generhvervelse af kørekortet. Vores program dækker alle nødvendige teorilektioner og kørelektioner, så du er godt rustet til at bestå de påkrævede prøver og få dit kørekort tilbage.

Oftest stillede spørgsmål

Hvad betyder det, når man får kørselsforbud?
Hvor lang tid varer kørselsforbud?
Hvad kan give kørselsforbud?
Hvem kan ophæve kørselsforbud?
Image